RENDEZVÉNY

S A J Á T    R E N D E Z V É N Y E I N K

Élet a kezedben

Élet a kezedben

Országos Interaktív Elsősegély Rodashow

Rendezvényünk 2017-ben indult útjára, akkor még Ovi/Suli- Doki Interaktív Elsősegély program néven, azóta rengeteg rendezvényünk volt már, amik óvodákba, iskolákba is egyaránt egy jó pályaorientációs nap. 

Rendezvényünk célja, hogy megtanítsuk a gyermekeket az elsősegélynyújtás alapjaira és szépségeire. A programon a gyermekek találkozhatnak rendőrökkel, tűzoltókkal és mentősökkel. Az Europa-Medic Team Ambulance Kft. ügyvezetőinek és alkalmazottainak fontos, hogy átadhassuk a kisebbeknek a tudásukat. 

A rendezvényen először a diákok korosztályi lebontásban vehetnek részt különféle előadásokon, melyben megismerhetik az elsősegélynyújtás alapjait, az újraélesztés szépségét és menetét, továbbá megismerhetik, hogy mi a diákcsíny s mi számít már bűncselekménynek. A nap további részében a gyermekek az udvaron tölthetnek el egy kellemes inger dús délelőttöt, melyben a szakmai szituációktól ilyen például az újraélesztési bemutató továbbá olyan szituációk részesei lehetnek mint például meggondolatlanság, vagy autós balesetet eljátszott szituáció. 

Óvi-Doki

Óvi- Doki

Országos Interaktív Elsősegély Program

Rendezvényünk szintén 2017-ben indult, melyet Drózdi László és Kun Nikolett álmodott meg és valósított meg. Akkoriban még 5 középiskolással most már több társszervezettel (például: Polgárőrség, Rendőrség, Önkéntestűzoltóság) együttműködve járjuk az ország összes óvodáját.

Rendezvényünk során bemutatjuk a gyerekeknek az újraélesztést ki is próbálhatják azt, továbbá kesztyű bábok, egészségügyi kifestők, által juthatnak közelebb az egészségügy szépségeihez. A gyerekek a nap folyamán szerezhetnek egy kis hematomat is a kezükre, melyet általában nagyon élveznek. 

A rendezvényünk egy rövid kiselőadással záródik melyet az Óvi- Doki önkéntesei adnak elő a gyerekeknek. 

.

Ovis Közbiztonsági nap

Ovis Közbiztonsági nap

Programunkat 2013-ban indítottuk el, mely azóta hatalmas sikereknek örvend kerület szerte. Szerencsére sok Óvoda jelentkezik évről évre, hogy szeretné a programot. Alátámasztja kezdetleges eszménket megannyi szülő, hogy a Közbiztonságról már óvodás korban is hatékony beszéni. Az elmúlt évek ezt a teóriát alátámasztották, a szülői visszajelzések alapján is, hogy egy "formaruhás" vagy akár egy rendőr plusz alátámasztása olyan eredményeket "szül", amelyekkel ezt a célkitűzést el lehet érni.

Programunk célja immár több éve a gyerekek biztonsága.

Mottónk: "Közös cél, Közös felelősség, Gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése!"

Módszertani elemek:

  • járda biztonságos használata
  • az autóban, mit és hogyan cselekedjünk személyes biztonságunk érdekében
  • Amikor forgalmas út mellett játszunk, milyen elővigyázatosságra van szükségünk
  • Nem lépünk le sem a kijelölt gyalogátkelő helyre, még akár egy zöld lámpa (sétál a bácsi) körültekintés nélkül.
  • Amennyiben otthon tartózkodunk szüleinkkel is akár váratlan vészhelyzet merül fel, tudjuk, hogy kit mely számon tuduk értesíteni (hogy hívnak segítséget, mely számokon, mi a lakcím, mi a jelenlegi állapot, ÉS Ne tegyék le a telefont a segítség megérkezéséig!)
  • Mi lehet a teendő vészhelyzet esetén.
  • Biztonságos közlekedés biciklivel, rollerrel (mik a szükséges felszerelések)
  • Soha nem szabad idegentől elfogadni bármit is
  • Idegen kutya megközelítése, idegen "Cuki" kutyához való közeledés veszélyeire a felhívás

Ezen feladatok és felkészítés végett sok esetbe szükségünk van kiegészítő eszközökre, illetve a versenyszámok esetében díjakra. Ilyenek Pl. Kressz park, lámpák, kifestők, színes ceruzák. Két "versenyt" szoktunk rendezni. Az egyik a "tűzoltó csizma cipelő verseny" a másik a "Sebességmérővel szembeni futás" versenye. Óvodásoknál mindenképpen szükséges a versenyhelyzet kialakítása is, hiszen Őket még a "díjak" is érdeklik.

Bárhová megyünk, mindenképpen szeretnénk ajándékkal kedveskedni, illetve a kiválóan teljesítőket jutalomban részesíteni.

Rendezvény rendelés